Crea Diem – Ett uflyktsmål i en rik kulturmiljö

Crea-Diem-Exteriör

Vår filosofi är att Bokcafét skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till, köpa en bok, uppleva en utställning, slå sig ned under träden en sommardag, eller inomhus i glasverandan om vädret eller andan så faller på, ta en promenad i en kulturhistoriskt rik miljö – eller varför inte ta en cykeltur (cyklar finns att hyra), få tips och info om nya upptäckter. Höst- och adventstid tänder vi levande ljus i verandan, också en härlig årstid att göra ett besök hos oss. Helt enkelt ladda de mänskliga batterierna och få ny inspiration.

Crea Diem är både en mötesplats för informella och formella möten. Konferenser och grupparrangemang är en del av möjligheterna på Crea Diem. Författarkvällar, berättarkvällar och inte minst Bokmässa med seminarier. Konstuställningar och temauställningar. Natur och Kultur skulle kunna vara ett sammanfattande ord.

2007 fick vi möjlighet att överta vår huvudfastighet och därmed börja en om- och tillbyggnad som möjliggjorde att vi kunde ha öppet inte bara sommartid, som vi haft på adress Crea Diem i kyrkbyn sedan 2003. Förändringen av fastigheten stod klar till advent 2008. Härligt!

Följaktligen kunde vi 2009 utöka våra öppettider till en helårsverksamhet, från mars – december.

Sommartid och adventstid har vi även öppet Ryggåsstugan alldeles intill. Den har sitt ursprung från 1700-talet och flyttades till nuvarande plats 1959. Om väggarna bara kunde ha inspelat alla samtal sedan den byggdes! I adventstid är den sprakande elden i den enormt stora öppna spisen ett måste. Den sprider värme på många sätt.

Den tredje röda stugan som ligger strax intill har vi också öppet sommartid. Olika temauställningar presenteras där. En ny för varje år – utifrån vad som faller oss in. Och det är både en utmaning i sig och härligt att skapa en ny utställning.

Välkommen önskar vi!

Gerd, Håkan & våra fantastiska medarbetare.