Crea Diem – Ett uflyktsmål i en rik kulturmiljö

Crea-Diem-Exteriör

Vår filosofi är att Bokcaféet skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till, köpa en bok, uppleva en utställning, slå sig ned under träden en sommardag, eller inomhus i glasverandan om vädret eller andan så faller på, ta en promenad i en kulturhistoriskt rik miljö – eller varför inte ta en cykeltur (cyklar finns att hyra), få tips och info om nya upptäckter. Höst- och adventstid tänder vi levande ljus i verandan, också en härlig årstid att göra ett besök hos oss. Helt enkelt ladda de mänskliga batterierna och få ny inspiration.

Crea Diem är både en mötesplats för informella och formella möten. Konferenser och grupparrangemang är en del av möjligheterna på Crea Diem. Författarkvällar, berättarkvällar och inte minst Bokmässa med seminarier. Konstutställningar och temautställningar. Natur och Kultur skulle kunna vara ett sammanfattande ord.

Sommartid och adventstid har vi även öppet Ryggåsstugan alldeles intill. Den har sitt ursprung från 1700-talet och flyttades till nuvarande plats 1959. Om väggarna bara kunde ha inspelat alla samtal sedan den byggdes! I adventstid är den sprakande elden i den enormt stora öppna spisen ett måste. Den sprider värme på många sätt.

Den tredje röda stugan som ligger strax intill har vi också haft öppet sommartid under genom åren med många olika härliga temautställningar. Idag är stugan inredd i nytt format där utställningarna nu istället är Butik 11hektar – med miljövänligt för hus och hem. Härligt inspirerande bra produkter för en vardag, med tanke på tid och evighet. Butiken drivs av Jennie och Marcus – och har öppet oftast fredagar och lördagar och även under torsdagar sommartid. Vi berättar mer i separat presentation.

Välkommen!

Gerd & Håkan och våra fantastiska medarbetare. 

Reflektion och Arbete med Hållbarhet

Grundläggande för vårt arbete är att målmedvetet arbeta med ständiga förbättringar utifrån samtliga perspektiv av hållbarhet, miljömässig, social, ekonomisk. I detta en fördjupad kännedom/insikt om globalamalen.se

Crea Diem är också i detta en del av besöknärings-branschen – och i det engagemang i Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Tillsammans och gemensamt, offentliga och privata aktörer, för ett hållbart samhälle.

Crea Diem arbetar med ständiga förbättringar, några exempel;
* Materialval och förbrukning
Förbrukning – att generellt minimera förbrukningsmaterial, och att komma bort helt från förbrukningsplast och kemikalie-användning.
Matsvinn – att  minimera matsvinn. 

*Lokalproducerade produkter
Vi prioriterar och använder så långt som möjligt lokalproducerade livsmedel.

* Hållbara aktiviteter – Vi har cykel- & utflyktspaket – till vilka man kan boka hembakat fika eller sallad som man blandar ihop själv på plats som serveras i miljövänliga pappkartonger. Med cykeln kan gästerna ta en tur i naturreservat eller besöka gårdsbutiker och andra utflyktsmål i bygden.

*Nätverk. Crea Diem har sin plattform som en del i och av bygden vi verkar i. Det är en integrerad del, och har som glädje och arbetsenergi sin verksamhet tillsammans. Samverkan och nätverkande inte minst i företagsnätverk ”Taste the countryside”, med att stötta och ge varandra energi, idéer och i gemensamma satsningar. Tillika en utveckling för ekonomiskt och därmed långsiktigt hållbarhet.

Viktiga infolänkar till Hållbarhet.
globalamalen.se

Ett tips inte minst från Västsveriges Hållbarhetskliv är Klimatsmart Semester

klimatsmartsemester.se

Ha en fantastisk dag och tid