Nyutgåva – Den Äldre Västgötalagen!

Äldre Västgötalagen

Böcker – En av sommarens föreläsningar var om Nyutgåvan av Äldre Västgötalagen. Tack Per-Axel Wiktorsson för din fantastiska kulturgärning i arbetet med forskning och presentation i bokform. En unik kulturgärning.
Tack likaså för din föreläsning om temat!

Boken finns att köpa på Crea Diem – Två volymer för 350 kr!
Bokens utgivare  är Föreningen för Västgötalitteratur och har möjliggjorts tillika genom en donation från Ulla Hökås.

Den äldre Västgötalagen gavs för första gången ut 2011; i två delar – en del i färgfaksimil av den unika handskriften och en del med text på fornsvenska och översättning till modernt språkbruk. Ett enastående arbete av professor Per-Axel Wiktorsson i Uppsala, som tillika vidarebearbetat innehållet i den sedan länge slutsålda första upplagen. Nu ges därför Äldre Västgötalagen ut i nyutgåva! Detta inte minst med tillägg a ett nytt kapitel som handlar om de tidiga fragmenten ur Västgötalagen som hittades på 1800-talet.

Föreläsningen var en del av Sommarbokdagarna – 6-7 Augusti – som ingick i ett Jubileumsfirande över landskapet – då Föreningen för Västgötalitteratur firar 60 år 2022!