22 juni, Johanna Lillvik Blues Escape

Johanna-Lillvik-Blues-Escape-CD

Konsert! Midsommardagen 22 juni kl 18.00!

Programtid ca 1 timma.

Slå dig ned utomhus under tak. Biljetter 150 kr kan förköpas.
Crea Diem Bokcafé har öppet hela Midsommardagen med fika och smårätter.
Varmt välkomna!

Johanna Lillvik Blues Escape är ett resultat av ett möte mellan den synnerligen mångsidiga artisten Johanna Lillvik och bluesbandet Hill Blue Unit på Alingsås jazzklubb i november 2016. Det var första gången som Johanna sjöng blues och jazz offentligt och mötet var tänkt att bli tillfälligt, men succén, musiken och personkemin blev så uppenbar, att ett kommande samarbete blev helt givet.

Bandet bokades snabbt och under 2017 och 2018 har man spelat på jazz- och bluesklubbar, kulturhus och festivaler i Sverige och Danmark, i lador och på caféer på landsbygden. Reper- toaren är varierad men alltid med genuin och autentisk musik från den amerikanska södern – gospel, jazz, blues, soul, boogie woogie, rhythm & blues etc.

Johanna Lillvik – är bland annat cirkussångerska, folkmusikant, skådespelerska, dansare, pianist, låt- skriverska, vis- och popartist, sångpedagog och numera även jazz- och bluessångerska!

Örjan Hill – omnämns i recensioner i bluestidskriften Jefferson som »Sveriges bäste blues- och boogie woogie-pianist» och »den främste och mest genuina boogie woogie-pianisten Sverige haft sedan Sune Sumpen Borg var verksam på 1940- och 1950-talen».

Torbjörn Stenson – är en flitigt anlitad saxofonist och gitarrist med meriter från tunga västsvenska namn som Stonefunkers och Gumbo.

Lars Mellqvist – är en av landets mest välkända bluesbasister, som fick den fina utmärkelsen Åmål’s Blues Fest Award 2000, där han är i gott sällskap med storheter som Peps Persson, Sven Zetterberg och Roffe Wikström etc.

Åke Göransson – har en diger meritlista och har spelat med de flesta ur Sveriges jazzelit, såsom Arne Domnerus, Charlie Norman, Svante Thuresson etc etc – dessutom den ende nu levande svenske trummis som har delat scen och spelat med Jimi Hendrix!