Högläsning – boksignering kl. 15.00

Pyttepojken & stjärnfalletNy bok av Birgitta Fernström:

”Pyttepojken Pelle och stjärnfallet”

Prioritera stunder med ditt barn / barnbarn!

”Läsplattor och e-böcker i all ära, men de kan aldrig ersätta stunden då du sitter ned tillsammans med ditt barn och läser högt eller kanske resonerar kring en bild. Äntligen har är det belagt genom forskning att det fysiska mötet gagnar både språkutveckling, fantasi  och förmåga till empati.” 

Citatet är av Birgitta Fernström som gäster Crea Diem Bokcafé
Söndagen de 29 oktober kl. 15.00.
Birgitta läser högt ur sin bok. Ta med barn och barnbarn.
Varmt välkomna!

Birgitta läser högt ur boken och signerar!

Ta med barn / barnbarn – och Dig själv – Lyssna till berättelsen – och ha en härlig dag tillsammans:

Om boken:

Pyttepojken Pelle i blåsväder:

Nu har Pyttepojken Pelle i blåsväder (utgiven 2013), boken om den lille pojken som inte är större än att han kan sova i en ärtskida och sitta i en ekollonfåtölj, fått en uppföljare, Pyttepojken Pelle och stjärnfallet.

Författare: Birgitta Fernström,
Illustratör: Anna Maria Persson

Ålder: Från ca 3 år

Sidantal/format: 40 sidor – illustrerad kapitelbok / Inbunden

rlag: Glimmergummans förlag

”Det är ett par dagar före julafton…”

Pyttepojken Pelle sitter i sin lilla stuga uppe i den stora eken. Han längtar efter våren när alla hans vänner vaknar efter vintervilan så han slipper vara ensam. Plötsligt får han se ett stjärnfall och passar på att önska sig något… Ett, tu, tre står en frusen liten tomtenisse som heter Ture utanför dörren. Han och Pelle blir goda vänner men Ture längtar hem till sin familj. Hur ska han lyckas ta sig ända dit? Pelle funderar. Ska de våga fråga Ella Ekorre om hjälp?

Birgitta Fernström kommer ursprungligen från Västmanland men är sedan många år bosatt i Borås.

Efter sin småskollärarutbildning och några därpå följande yrkesår gick hon vidare till Scenskolan i Göteborg, där hon utbildade sig till sångerska/skådespelerska. Hon har bl.a. arbetat på Riksteatern, Borås stadsteater och Älvsborgs läns regionteater.

Birgitta fortsatte som pedagog och har ansvarat för teaterinriktningen på gymnasiet i Ulricehamn, där hon också regisserat ett stort antal teateruppsättningar.

Birgitta har sedan 2013 ett eget bokförlag och skriver för små och stora barn.