Leif Svensson – 16/7 kl. 16.00

Möt författaren Leif Svensson som berättar om

Nanda – en fängslande livsberättelse från förra sekelskiftet. 

Sommarföreläsning
Söndagen den 16 juli kl. 16.00

Nanda

Lyssna till en fängslande berättelse om ett äventyrligt kvinnoliv – Nandas liv – i förra sekelskiftets Sverige, som kocka på hotell i Stockholm och fraktfartyg i Östersjön och Nordsjön innan och under det första världskriget. Leif Svensson berättar utifrån sin bok om Ferdinanda, som var hennes fullständiga förnamn, om en stark kvinna med en positiv livssyn i en utpräglat patriarkalisk värld. Hon arbetar hårt men lever på gränsen till fattigdom, hon får tre barn, en son adopteras bort, två flickor fick fosterhem men Nanda sörjer för dem på olika sätt. Livet är vanskligt men det yttre trycket skapar solidaritet och kamratskap. Berättelsen bygger på barndomsminnena, omsorgsfull research i olika arkiv, miljöstudier och fiktion, elegant sammanvävt.

Författaren Leif Svensson

Efter ett långt liv inom sjukvården och som elitspelare i schack har boråsaren Leif Svensson inlett en ny karriär som romanförfattare. Hans debutbok Nanda som handlar om hans mormor och hennes spännande liv under förra seklets första decennier har blivit en läsarsuccé. Nu skriver Leif på nästa del.

Välkommen!

Söndagen den 16 juli kl. 16.00

Biljetter kan förköpas. (120 kr) info@creadiem.se/0513-60029

/Se alla söndagens föreläsning. Biljett till en föreläsning 16 juli: 120 kr, två föreläsningar 200 kr, heldagskort 250 kr – per person/