Håkan Wallander! 16/7 kl 14.30


HakanWallanderTrädgård – tema Jord – Sommarföreläsning!

Söndagen den 16 Juli kl. 14.30

Åtta olika trädgårdsäventyr – Jord!

Olika trädgårdstyper kräver olika jordar. Vare sig det gäller Stenpartiet, Rhododendronträdgården eller det egna grönsakslandet så börjar allt med hur man förbereder jorden. I den nyutkomna Trädgårdsboken om JORD får du följa med professorn i markbiologi Håkan Wallander på åtta helt olika trädgårdsäventyr. Här får du en introduktion med hans bästa tips om hur man skall tänka om jorden – allt för en lyckad trädgård!

Välkommen!
Biljetter kan förköpas. (120 kr) info@creadiem.se/0513-60029
/Se alla föreläsningar söndagen 16 juli –   Biljetter till en föreläsning 16 juli 120 kr, två föreläsningar 200 kr, heldagskort 250 kr – per person/

Sammanfattande text om boken JORD

Trädgårdsboken om JORD ger svar på det mesta du behöver veta om jord i den egna trädgården. Vad är jord? Hur påverkar den oss och vår odling? Hur kan man förbättra, gödsla och underhålla olika sorters jord? Vilket förhållande har våra mest älskade växter till jorden?Jorden är nyckeln till allt. Sandlätt, torr och ljus eller mörk och en aning trött på hösten? Kunskap och omsorg om jorden är grunden för den hållbara och vackra trädgården. Med insikt om vad jord är och hur jord, växter och människor samverkar, blir trädgårdsarbetet lättare och mer intressant. Boken ger mängder med tips, råd och inspiration om hur du själv skapar den trädgård du hittills bara har drömt om. Naturligtvis får du också tydliga och pedagogiska steg för steg-beskrivningar i detta jordlexikon! Boken innehåller, förutom intresseväckande text om den fuktiga och vårdoftande jorden, över 150 bilder!
sofiero2