3-4 sept Konsthelg!

Gudrun Carlander, Akvarell
Lena Wendt, Akvarell
Konstutställning 3-4 sept- i Ryggåsstugan på Crea Diem Bokcafé

Utställningen ingår  i Konstrundan / Herrljunga 2016.

Välkomna!

G1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L Wendt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konsthelg – 3-4 september

Gudrun Carlander, Akvarell & Lena Wendt, Akvarell
i Ryggåsstugan – Crea Diem – Konstrundan 2016.

Gudrun Carlander

Jag har sysslat med färg och form sedan tidig barndom och valde också ett yrke där jag kunde jobba med det – jag utbildade mig till textil formgivare på dåvarande Textilinstitutet.

Intresset för färg o form har även privat, följt mig genom åren och jag har nu sedan ett par år börjat måla akvarell.

Det är mycket inspirerande och ger en ny dimension till begreppet färg. För att lära mer har jag gått ett flertal kurser på Gerlesborgskolan för bl a Bengt Jacobsson, Lars Holm och Hasse Karlsson.

Mina motivval är ofta från naturen ex från Bohuslän som jag älskar och där jag tillbringade min barndoms somrar, eller från naturen i Mollaryd, där jag numera bor. Blommor i alla former finns också med bland mina motiv och träd av alla sorter. Mitt uttryck är ofta ganska färgstarkt och formerna förenklade.

Lena Wendt

Ett av mina stora intressen är att måla, det har alltid varit så. Mina föräldrar uppmuntrade mig och papper och färger fanns alltid hemma hos oss.

Jag har gått flera olika kurser på bl.a Gerlesborgskolan och akvarellmuseet för konstnärer som LarsEje Larsson, Jacko Waris, Bengt Jakobsson och Anna Törnqvist.

Lofoten är ett ställe där jag fått mycket inspiration. Min pappa kom där ifrån. Han har i hela mitt liv inspirerat mig att måla fjäll, fjäll och åter fjäll.  Bengt motiverar mig att använda färger i landskapen. På mina promenader i Mollaryd får jag kraft och energi från naturen.  Som kvinna, fascineras jag av vackra klänningar. Detta är några axplock från min värld, min akvarellvärld.