…från himmelskt bluessväng till stjärnklara soulballader…

orion hill 11

Orion Hill & His Holy Kings

Midsommardagen 24 juni kl 18.00!

Ove Rudenvall, sång Örjan Hill, piano Per Oldberg, kontrabas Åke Göransson, trummor, Stefan Sandberg – gitarr & saxofon

…från himmelskt bluessväng till stjärnklara soulballader…

BLUES & BOOGIE WOOGIE JAZZ & GOSPEL ROCK’N’ROLL & SOUL

/Programtid ca 1 timma/.

Slå dig ned utomhus under tak. Biljetter 150 kr kan förköpas.
Crea Diem Bokcafé har öppet hela Midsommardagen med fika och smårätter.
Varmt välkomna!

Orion Hill & His Holy Kings

Från himmelskt bluessväng till stjärnklara soulballader:

Orion Hill & His Holy Kings bildades av pianisten Örjan Hill hösten 2015 efter förfrågningar om ett par intima blueskvällar på caféer i Borås och behov av en sångare och ett komp. Den utvalde sångaren blev Örjans mångåriga kompanjon Ove Rudenvall. Trummis blev den likaledes mångåriga medmusikanten Åke Göransson. Den i detta sammanhang nya bekantskapen, men även han med lång musikalisk erfarenhet, blev Per Oldberg på kontrabas. Det uppstod snabbt en efterfrågan på denna konstellation.

I april 2016 anslöt för första gången gästartisten Stefan Sandberg, som numera är med så ofta det går – i princip har han blivit en permanent gäst! Stefan spelar gitarr och sax, men även klarinett och flöjt. Han är känd i många musikaliska sammanhang – Peps Blodsband, Ike Turner, Carl-Einar Häckner, Tomas von Brömssen, Sven Wollter, Laleh etc etc.

Namnet Orion Hill behöver kanske en förklaring. För cirka 25 år sedan skulle Örjan Hill spela med sångerskan Sue Sergel på restaurang Blues vid Odenplan i Stockholm. Detta ställe ägdes av ett par indier, som på telefon inte förstod eller uppfattade Örjans namn, utan trodde att han hette Orion Hill, som det följaktligen stod på den stora affischen som mötte honom i fönstret vid ankomsten dit. Ända sedan dess har han tänkt att det skulle vara ett användbart artistnamn – och nu var det dags!

Och stjärnbilden Orions följeslagare blev tre vise män – His Holy Kings! Och Stefan får axla manteln som ”The Holy Spirit”!

Orion Hill & His Holy Kings spelar musik med rötterna i äldre tradition i den amerikanska södern, det vill säga blues, boogie woogie, jazz, gospel, rock’n’roll och soul. Publiken får inte bara följa med på en musikalisk resa över dessa genrer, utan också höra berättelser om musiken och artisterna.

orion hill3