My Double Fantasy – 2015

doublefantasy-fbHeader

Kärleken oavsett allt. Det är utställningen My Double Fantasy

Magnus R Lindgren och fotografen Robert Westin har i ord och bild tolkat musiken på det klassiska albumet Double Fantasy – A Heart Play by John Lennon and Yoko Ono.

Double Fantasy blev John Lennons och Yoko Onos sista gemensamma album. Bara tre veckor efter att skivan släppts, mördades John Lennon utanför sitt hem i New York, den 8 december 1980. Det är snart 35 år sedan.

Det fotolyriska konstverket My Double Fantasy tar avstamp i de fjorton sångerna på originalutgåvan av skivan från den 17 november 1980, och i dess tydliga kärleksbudskap.

I denna utställning/installation förvandlas musiken till poesi och fotografi, spraymålade kartonger och konstnärernas röster i en presentation av verket. Färgen är svart och vit, med ett stort undantag. Grundformen är kvadratisk, med ett enda undantag. Men de båda konstnärernas dubbla fantasi om kärlek och hopp är allt annat än det. Den är kärleken oavsett allt, svår att föreställa sig, kanske omöjlig att fullt ut uppleva – annat än möjligen i fantasin.

Magnus R Lindgren och Robert Westin har arbetat tillsammans i mer än tio år. Samtidigt har båda utvecklat sina konstnärliga färdigheter, Magnus R Lindgren som skönlitterär skribent och Robert Westin som fotograf. Detta är deras första utställning/installation.

My Double Fantasy presenteras som vägghängd fotolyrik i sammanlagt tjugo delar. Dessutom som ett konstverk i bokform, i en begränsad upplaga om 49 unika exemplar, tryckt i ett välkänt format från vinylskivans storhetstid.

My Double Fantasy visas på Crea Diem bokcafé & turistinfo i Od under hela juli och halva augusti.

Vernissagen äger rum onsdagen den 1 juli kl. 14–16.