Kjell Lundblad Juli 2014

Bild 2b

Konstutställning 19-20 juli, Crea Diem – kyrkbyn Od

Kjell Lundblad har varit representerad med egenproducerade konstutställningar i 30 år, ca 80 separatutställningar främst i Sverige, men också i Holland, Tyskland, Schweiz och USA. 2014 gästar han nu Od med en ny utställning.

Om utställningen och sitt konstnärskap berättar Kjell;
Ambitionen är att visa prov på svenskt djur- och naturmåleri av bästa klass idag. Utställningen pågår 19-20 juli, alltså endast två dagar.

Inspiration har jag genom åren hittat i resor med tema jakt över hela norra halvklotet , främst Canada, USA, Ryssland men även på Kamtchatka vid 7 tillfällen, och europeiska länder som Ungern, Rumänien, Italien och Spanien.

På senare tid har jag också börjat intressera mig för naturen som konsthall, där sol, luft, blommor och ljud får ackompanjera själva konstupplevelsen. Friluftskonst i det fria har visat sig vara en god kombination, när vädret så tillåter. Människor känner sig fria att komma och gå utan att behöva gå in i okända, vitmenade rum med inte sällan överdriven stark ljussättning för att lyfta fram verken.

Att jag nu återvänder till Od med en utställning efter sju års boende i Lidköping har sina naturliga förklaringar, dels mitt arbete som präst i Skölvene pastorat med boende i Od under sex år i början på 2000-talet, dels p g a att jag delvis har mina rötter i bygden.

Utställningen kommer att omfatta 35-talet verk, de allra flesta producerade under den gångna treårsperioden. Där finns landskapsbilder, men framför allt porträtt av djur och djur i sin sanna omgivning, alltifrån vardagliga västgötska marker till mera jungfruliga marker i Alaska och Ryssland. Där finns tamkatter, rävar, vita harar, vargar och gigantiska älgar och brunbjörnar.

Varmt välkommen!